onsdag 24. mars 2010

Klasserom 2.0 og SmartBoard



Vi har plassert ut 6 SmartBoard på skolen vår. De brukes jevnlig. Kan vi forsvare denne innvesteringen? Pedagogisk? Nå diskuterer vi jevnlig klasseromsledelse, bruk av sosiale medier, stenge nettet, PC er støysendere, elevene lærer ingenting, lærerne må ta tilbake kontrollen.
I denne diskusjonen er selvfølgelig SmartBoard løsninga. Det er den teknologien som best ivaretar det gamle klasserommet, plasserer læreren ved tavla, og holder fokus på tradisjonell lærerstyrt undervisning. Elevene kan komme fram 1 og 1 og trykke på flere byer i Belgia. Hva skal elevene med hver sin PC og Internett?
Master of ironi..... som en elev skrev til meg på Facebook da hun var usikker på om jeg hadde humor.
Vi har SmartBoard, bruker det, og de som bruker det er fornøyd. Nå har vi imidlertid funnet ut at andre løsninger også kan være hensiktsmessige, og gjøre SmartBoardet mer tilpasset det vi her på skolen har satt opp som mål for klasseledelse og pedagogisk bruk av PC. Vi installerer ikke flere SmartBoard før vi har testet ut løsninger med Tablet-PC og trådløs videokanon. Vi leter nå etter program som kan erstatte Notebook fra SmartBoard. Programmet fra SmartBoard er fantastisk bra, og særlig når det er integrert mot PowerPoint. Er det noen som har prøvd ut andre programmer, eller løsninger med Tablet og trådløs videokanon? Vi har kjøpt inn en Tablet fra HP og venter nå på den trådløse kanonen fra Dell. Vi kan jo røpe nå at prisen på den trådløse kanonen ikke var dyrere enn de vi ellers kjøper inn. Om det går an å vise film med brukbar kvalitet må vi komme tilbake til. Rett over påske kommer vi med de første rapportene her på bloggen. Det vi har prøvd ut foreløpig er Tablet mot videokanon med VGA-kabel. Da er du lite fleksibel, og kan ikke bevege deg ut i rommet til elevene, slik ett av målene med løsninga er. I det samme rommet har vi også SmartBoard, så vi brukte Tablet kobla mot SmartBoardet med Notebook, noen ganger styrt fra Tabletten, noen ganger styrt fra SmartBoardet. Vi kobla ut SmartBoardet fra USB, og opplevde egentlig ingen endring i funksjonaliteten. Nå er vi spent på den trådløse kanonen og mulighetene det gir i klasserommet, særlig i forhold til tinga nevnt innledningsvis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...